MOJI LINKOVI












Credits


Counter:48186

Desings:FaceDown

19.02.2010.

AEROSMITH U PUNOM SASTAVU NA DOWNLOAD FESTIVALU


Aerosmith
Uprkos razmiricama izmedju Aerosmitha iStevena Tylera oko njegovog statusa u grupi, Aerosmith ce ipak u originalnom sastavu nastupiti na ovogodisnjem Download Festivalu, koji je na rasporedu od 11. do 13.06. u Donning Parku(Leicestershire - Engleska).

Aerosmith ce u Donningu nastupiti po prvi put nakon 16 godina. Zadnji puta tamo su nastupili 1994. na Monsters of Rock Festivalu. "U ranim danima koristili smo vibru koja je dolazila iz Velike Britanije i to od grupa Yardbirds, Blues Breakers, Pretty Things i Stones. Zeljeli smo no sto su oni imali i nekako kroz karijeru to uspjeli i dobiti. Sada mogu reci: Vracamo se doma!", rekao je Tyler.

Nastup Aerosmitha potvrdjen je nakon sestomjesecne svadje izmedju Tylera i ostatka benda koja je slijedila otkazivanje ljetne turneje nakon što je pjevac pao sa stagea 5. augusta u turgisu. Ostali clanovi zalili su se na manjak komunikacije s pjevacem i planirali su nastaviti rad s drugim pjevacem. Tyler, koji se prijavio na odvikavanje od tableta u decembru, izjavio je da nije napustio bend a prosli je mjesec njegov advokat zamolio Aerosmithov management da prekine price koje kolaju o zamjenskom pjevacu.

Prema rijecima Tylerovog advokata Skipa Millera, Aerosmith nije javno obznanio nastup na Downloadu koji bi se trebao odrzati pod uvjetom da Tyler pjeva s bendom.

Download je najavio dolazak AC/DCa, Rage Against the Machinea, Them Crooked Vulturesa, Megadetha, Motörheada, Stone Temple Pilotsa, 30 Seconds to Mars, Stone Soura, Lamb of Goda, Five Finger Death Puncha, Deftonesa, Bullet For My Valentine, Wolfmothera, Volbeata i Billy Idola koji je  prema nagadjanjima trebao biti zamjena za Tylera za nastup na ovogodisnjem festivalu. Ostatak line upa biti ce uskoro objavljen,a  karte su u prodaju na festivalskoj internet stranici, www.downloadfestival.co.uk.