MOJI LINKOVI
Credits


Counter:49888

Desings:FaceDown

25.09.2010.

JEDAN JAAAAKOOO DUG POST...xD..GUNSI SU U PITANJU..


Guns n' Roses u Zagrebu

Legendarni Guns N' Roses u sinoc su u  zagrebackoj Areni priredili pravi rock spektakl, bas kao sto su i najavljivali. Zagrijavanje publike obavili su mladi osjecani Wasted Generation te bend Danko Jones. Kanadjani Danko Jones iznenadili su publiku, ne tako brojnu jos u pocetku, uglavnom zato jer malo tko ocekuje ozbiljnije rockere kao predgrupu. Ipak Gunsi su odabrali kvalitetnu muziku kao zagrijavanje za njihove hitove.

Iako se najavljivalo kako ce Gunsi poceti sa svirkom u 23 sata, kasnili su samo pola sata te su se prvi akordi pjesme Chinese Democracy mogli cuti oko 23.30 sati. Bend je u Zagreb trebao doci izmedju 17 i 18 sati popodne, ali na Pleso su sletili tek oko 23. Kako su Axl Rose i ekipa poznati po tome da kasne na koncerte na povratnickoj turneji, neki su se bojali kako se u Zagrebu nece ni pojaviti. Nakon sto su svi odahnuli kada se Axl pojavio na pozornici te dokazao kako s 48 godina i dalje zari i pali kao u cvijetu svoje karijere, opustio je sve nakon uvoda legendarnom pjesmom Welcome To The Jungle.

Turnejom su promovirali novi album, a pocetak koncerta bio je rezervisan upravo za to. Vecina publike svoju je kartu platila kako bi uzivo culi pjesme uz koje su odrasli pa atmosfera u pocetku i nije bila bajna. Uz pjesme You Could Be Mine te Sweet Child O' Mine atmosfera je bila onakva kakva se i ocekivala. Djeca i njihovi roditelji pronasli su se u svakoj pjesmi jer rijeci nekih ipak znace nekima puno vise od same kombinacije s muzikom. Tek nakon sto je Axl sjeo za klavir i odradio predobru staru stvar November Rain publika je bila odusevljena. Posebno su podizali atmofseru pirotehnicki dodaci koje su tokom cijelog koncerta 'ispaljivali' sa pozornice .

Pjesmu Don't Cry publika je odradila sama iz svog glasa, a pjevac se gomili pridruzio tek na kraju. Prvi dio koncerta su zavrsili nakon cak dva i po sata, a Nightrain bila je 'zadnja pjesma'. Momcii su se vratili na bis, za koji ih sva sreca fanovi nisu trebali puno moliti, te su odradili jos i AC/DC cover Whole Lotta Rosie, a za zakljucak su culi Paradise City. Istina, ono sto su obecali su i odradili.

Guns N' Roses su svirali cak tri sata te su odradili sve pjesme zbog kojih si  ih fanovi  dosli vidjeti. Izmedju ostalog, svaki clan benda je odsvirao i svoju solazu, od kojih je najzanimljivija bila pjesma Pink Panthera. Naravno, neizostavne su stvari i Sweet Child O' Mine te Knockin On The Heavens Door. Od novih pjesama publici se najvise svidjela Sorry.

Axl je posebnu pozornost obratio i na svoje odjevne kombinacije te sakoe i sesire tokom nastupa te se svakih nekoliko pjesama presvlacio. Ali vise od toga svaka mu cast da i u dobi od 48 godina jos moze tri sata odsvirati neumorno na stageu te glasom dokazati da Gunsi zaista jesu nesto za sto se isplati izdvojiti 300 kuna.  Takodjer, zavrsetak pjesme Paradise City

uz pirotehniku i konfete bilo je pun pogodak.

Setlista

01. Chinese Democracy
02. Welcome To The Jungle
03. It's So Easy
04. Mr. Brownstone
05. Sorry
06. Better
07. Richard Fortus Guitar Solo/James Bond Theme
08. Live And Let Die (Paul McCartney cover)
09. This I Love
10. Rocket Queen
11. Dizzy Reed Piano Solo/Ziggy Stardust
12. Street Of Dreams
13. You Could Be Mine
14. DJ Ashba Guitar Solo/Ballad Of Death
15. Sweet Child O' Mine
16. Instrumental Jam/Another Brick In The Wall Part 2
17. Axl Rose Piano Solo/Goodbye Yellow Brickroad/Someone Saved My Life Tonight
18. November Rain
19. Bumblefoot Guitar Solo/Pink Panter Theme
20. Don't Cry
21. I.R.S.
22. Knockin' On Heaven's Door (Bob Dylan cover)
23. Nightrain

BIS
24. Instrumental Jam
25. Madagascar
26. Whole Lotta Rosie (AC/DC cover)
27. Instrumental Jam
28. Patience
29. Instrumental Jam
30. Paradise City